Teknik kommer att hjälpa Indien att bli ett utvecklat land 2047

Användningen av teknik kommer att hjälpa Indien att nå sitt mål att bli en utvecklad nation år 2047, hundraårsminnet av landets självständighet. Detta tillkännagavs tisdagen den 28 februari av premiärminister Narendra Modi .

På ett webbseminarium om Unleashing Potential: Making Life Easier with Technology, talade Modi om den enorma toppmoderna digitala infrastrukturen som byggs i det sydasiatiska landet för att tillföra fördelarna med industrirevolutionen till alla delar av samhället.

Den indiske premiärministern sa att femte generationens 5G- mobiltelefonteknik och artificiell intelligens (AI) har potential att förändra områden som medicin, utbildning, jordbruk och många andra industrier.

I detta avseende uppmanade han intressenter att identifiera tio stora problem som vanliga medborgare står inför och som kan lösas med hjälp av AI. Den indiske ledaren noterade att 2000-talet definieras av teknik och inte kan begränsas enbart till den digitala sfären och Internet. Detta är skrivet av Prensa Latina , partner till TV BRICS-nätverket.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here